El Centre Cultural Montbarri, de Montornès del Vallès va acollir aquest any la presentació de la 26a Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, tancant així el cicle que porta cada any la presentació a un dels municipis organitzadors. La Mitja Montornès es presenta com a cursa ja clàssica de fons al calendari català i compromesa amb els atletes i el territori.

La Mitja Montornès ha estat i és innovadora i pionera en serveis als atletes i en la promoció de l’esport de base, com va recordar el vicepresident de la Fed.Catalana d’Atletisme, Josep M.Antentas, en destacar que la de Montornès és de les primeres Mitjes maratons a incorporar servei de llar d’infants i és de les que més continuïtat ha donat a la cursa per infants, la Mini Solidària, que aquest any arriba a la 12a edició. A més, en aquesta edició els organitzadors han volgut reconèixer la vàlua dels atletes més veterans, transformant l’actual categoria de més de 60 anys en tres diferenciades i creant les categories de 61 a 70, de 71 a 80 i de més de 80 anys.

Aquesta Mitja és organitzada per un Club d’Atletisme, és feta d’atletes per atletes, ajustant-se a les seves necessitats: llebres, zona d’escalfament, vestidors, dutxes, servei de massatges, guarda-roba, menjar de pasta… i el ja conegut lot de regal de Henkel, patrocinador principal de la Mitja. El compromís social amb el territori que te la Mitja i en el que Henkel participa activament amb la donació de mig euro per inscrit a la Mitja i els 6km, va ocupar part de les intervencions. Aquestes accions solidàries es van iniciar a la 11 edició i han permès fer donacions acumulades per valor de 33.000 euros. La novetat d’aquest any és que s’unifiquen totes les recaptacions solidàries i es destinaran a Creu Roja de Granollers per programes d’inserció socio-laborals al territori. El compromís social, però, va més enllà, ja que tots els beneficis de la Mitja es destinen al manteniment del Club Atletisme Montornès, que al llarg de l’any participa en nombrosos projectes d’integració social i de promoció de l’esport de base.

El representant d’esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, va remarcar la importància de proves com la Mitja Montornès per promocionar els hàbits de vida saludable i per  la continuïtat d’un projecte que crea xarxes de col·laboració entre quatre municipis, unió i exemple de col·laboració que també va destacar l’alcalde de Montornès del Vallès, Jose A.Montero, qui va tancar el torn d’intervencions tot just abans de la clàssica foto de família amb la samarreta de la Mitja d’aquesta edició.

L’acte va comptar amb actuacions musicals d’alumnes de l’escola de música de Montornès, que van amenitzar l’acte, i del Pla de Transició al Treball de Montornès, que van preparar i oferir als assistents una degustació a la recepció posterior a la presentació.

La Mitja Montornès tindrà lloc el diumenge 24 de març, amb sortida a les 10h des de la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes, de Montornès del Vallès. Hi ha previstos diversos punts d’animació al llarg del recorregut, per amenitzar la cursa. Els organitzadors han posat a la venda 3000 dorsals per totes les curses del cap de setmana i el ritme d’inscripcions és bo i s’espera superar les xifres de participació del darrer any (2500 inscrits entre totes les curses).