Avui en el Centre Cultural de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès ha acollit la presentació de la 28a edició de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca. Els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis, així com patrocinadors, col·laboradors i entitats han representat el teixit que fa possible aquesta històrica prova de fons del calendari de curses. L’acte ha comptat amb la participació de Guillem García, com a presentador, i amb les actuacions musicals de Carla Abraham i Esteve Martí.

S’han exposat les principals novetats d’aquesta edició, remarcant les vessants solidàries i sostenibles que engloben la cursa. Aquestes giren entorn els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per estructurar i visibilitzar les accions socials, esportives i mediambientals, en els compromisos de la Mitja i Henkel amb el territori.

L’acte també ha comptat amb un homenatge a Josep Cumí, socifundador de l’entitat Elskekorrenmolt, juntament amb l’entrega de flors a la seva viuda Dolores Carreño, per part del president del Club d’Atletisme Montornès, Fernando Izaguirre. Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, ha estat l’encarregada d’iniciar els actes protocol·laris, amb les seves declaracions.

Seguidament, ha estat Yolanda Lorenzo, l’alcaldessa de Vilanova del Vallès, la que ha volgut destacar els valors de la cursa i vetllar per la solidaritat i la pràctica esportiva. De la present edició ha recordat que ja no hi haurà les barreres imposades a les darreres curses per la Covid-19 i la tornada a la normalitat.
En última instància els alcaldes, col·laboradors i patrocinadors han protagonitzat l’habitual fotografia protocol·lària amb la samarreta de la present edició de la Mitja.