Aquest diumenge 3 d’abril, la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca ha organitzat una jornada de neteja i recollida de residus, en col·laboració amb l’Ass. Montornès Animal i l’Ajuntament de Montornès del Vallès.

La jornada és una de les activitats obertes que la Mitja ha organitzat aquesta edició, dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS17), i ha comptat amb la participació de més de 30 persones que, durant les dues hores de duració de l’activitat, han recollit residus de tota mena del riu Mogent, dins i fora de la llera, fins deixar curts els contenidors que s’havien preparat. Es volia, per una banda, minimitzar els possibles impactes de la Mitja en l’entorn del Riu Mogent i els espais oberts contigus a la zona d’arribada i, per l’altra, conscienciar a la ciutadania en la cura del medi ambient més immediat i la seva importància en la sostenibilitat global: actuar local, pensar global.

Tots els participants han rebut un obsequi de la Mitja, Henkel i de l’Ajuntament de Montornès i s’han sortejat lots de mapes i guies de l’Editorial Alpina.

Es tanquen així els actes oberts de la Mitja 2022, la del retorn després de les suspensions i ajornaments provocades per la pandèmia, amb un balanç molt satisfactori per quan a participació i assoliment dels objectius que s’havien marcat per aquest any. Restarà, el proper dimecres, el lliurament de premis locals i la donació solidària de Henkel en favor de la Creu Roja de Granollers que, recordem, consistia en un euro per inscrit a les curses més un euro per cada fotografia al Movimiento Piu.