Aquest diumenge 21 d’abril, la Mitja ha organitzat una jornada de neteja i recollida de residus, en col·laboració amb l’Associació Montornès Animal i l’Ajuntament de Montornès del Vallès.

La jornada forma part de les activitats obertes i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i ha comptat amb la participació d’una vintena de persones. Durant les dues hores que ha durat l’activitat s’han recollit residus de tota mena per les vores del riu Mogent i les bosses han quedat curtes. Si bé els voluntaris han trobat menys plàstic i residus que la passada edició, s’ha vist com encara queda molta feina per fer. Així doncs, les entitats col·laboradores esperen millorar les condicions i conscienciar a la ciutadania per minimitzar l’impacte mediambiental i reciclar de forma responsable per cuidar l’entorn del Riu Mogent.

El compromís i entrega dels participants ha estat clau per fer una feina digna de destacar. Hi ha qui tampoc s’ha volgut perdre aquesta iniciativa i ha vingut des de més lluny, com és el cas de Prudencio Rubio i Mónica Sánchez. Procedents de Santa Coloma de Gramenet també han assistit per aportar el seu granet de sorra. Rubio va córrer la present edició de la Mitja (21km) per segon any consecutiu i va ser allà on va assabentar-se de la jornada de neteja per marcar-se al calendari aquest diumenge.  

Un cop acabada l’activitat, el Club d’Atletisme Montornès ha organitzat un pica-pica per reposar les forces dels participants, juntament amb un lot de productes de Henkel com a obsequi. Es tanquen així els actes oberts de la Mitja 2024 amb un balanç molt satisfactori tant per la participació com per l’assoliment dels objectius marcats. Pròximament, només quedarà el lliurament de premis locals i la donació solidària amb el xec per Creu Roja de Granollers. En aquest cas, la donació de Henkel de 2 € per inscrit, els diners recaptats per cada fotografia feta a la carpa del Movimiento Piu i els beneficis de la Mini Solidària.