Aquest diumenge a les 10h s’ha donat el tret de sortida a la 27ª Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, amb tots els dorsals que s’havien posat a la venda exhaurits des del passat dijous: 1500 atletes.

En un matí d’emocions retrobades, la cursa ha transcorregut sense incidents. Els primers en arribar a la meta han estat els i les atletes que havien triat el recorregut curt, la Cursa de 6km: Eloi Cabezas, del C.Atletisme Montornès, ha guanyat aquesta cursa amb un temps de 18:51. La primera dona en creuar la línia a la Cursa 6km, ha estat Irene Perales (C.At.Canovelles).

Entre tant, els i les atletes que competien a la Mitja han continuat el camí fins a La Roca. S’ha format un grup al capdavant de la cursa amb tres corredors: Miquel Corbera (Atletisme Montornès), Marc Grajal (Rios Running) i Radouane Nour (C.Atletisme Nou Barris), aquest darrer el guanyador de la darrera edició, que portaven un bon ritme entorn als 03:20 per kilòmetre al pas per Vilanova del Vallès. Cap al kilòmetre 12, abans d’arribar al punt de retorn de La Roca del Vallès, Miquel Corbera ha incrementat lleugerament el ritme i ha tret un cert avantatge de cent metres als altres capdavanters. Ha mantingut un ritme entorn als 3 minuts per kilòmetre, augmentant la distància amb els seus perseguidors, i ha arribat en solitari a la meta, amb un temps de 1h8:01, tres minuts per davant del segon classificat, Marc Grajal i quatre minuts per davant del tercer, Radouane Nour. L’atleta del Montornès ha estat així guanyador a la Mitja organitzada pel seu Club, baixant en tres minuts la marca de la darrera edició, i arrodoneix un gran mes, després de proclamar-se campió de Catalunya de Trail running.

Pel que fa a dones, la primera atleta i guanyadora de la Mitja ha estat Elisabet Martin, del C.A.Granollers, amb un temps de 1h27:46. Segona ha estat l’atleta independent Susana Lombardo, amb 1h.30:39, i en tercer lloc Esther Cruz, atleta de la Joventut Atlètica Montcada, amb 1h32:50.

Tothom ha coincidit en les bones sensacions de proximitat i bon ambient que han significat el retrobament de la Mitja. Els atletes han gaudit d’un matí climatològicament benigne, uns serveis gratuïts nombrosos, tot i els canvis obligats per les mesures de prevenció, i uns regals, com sempre, generosos de la mà de Henkel, principal patrocinador de la Mitja, que també donarà a Creu Roja de Granollers un euro per cada inscrit. A aquesta donació es sumarà un altre euro per cada foto a la carpa de Movimiento Piu: 223 fotografies. La donació es destinarà a accions socials a la comarca, dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible que configuren l’eix de la Mitja d’aquesta edició.

Ara, un cop finalitzada la Mitja, resta la darrera activitat oberta: la neteja de l’entorn de la Mitja, en col·laboració amb l’Ass.Montornès Animal, el proper diumenge dia 3 d’abril.

Els organitzadors volen agrair a tots els atletes, administracions, voluntaris, patrocinadors i col·laboradors l’ajut i col·laboració i haver fet costat al retorn d’aquest projecte que va més enllà de l’esport i els emplaça a trobar-nos novament a la primavera del 2023.