Aquest diumenge 24 de març prendran la sortida a Montornès 55 joves acollits a diferents centres de Catalunya, convidats per l’organització de la Mitja i el Club Atletisme Montornès, dins el programa conjunt d’integració social engegat per diversos departaments de la Generalitat de Catalunya (Treball, Afers Socials i Família, DGAIA, Secretaria General de l’Esport) i la Federació Catalana d’Atletisme. Aquest programa, en el que el Club Atletisme Montornès va ser pioner, en oferir-se a col·laborar, pretén afavorir la inclusió i integració dels joves tutelats a la societat d’acollida, mitjançant l’atletisme i l’esport base.

Aquest programa implica, més enllà de la participació a les curses, a clubs d’atletisme que han ofert les seves instal·lacions i grups d’entrenament, en el que els joves poden integrar-se i practicar atletisme de forma periòdica, habitual i sota direcció tècnica. Es faciliten xarxes de suport que faciliten la seva inclusió social, es fomenten hàbits saludables i s’ajuda a desfer prejudicis sobre el col·lectiu.

Així, els 55 joves menors tutelats es desplaçaran des de poblacions com Torrefarrera, Altafulla, Canet de Mar, Vic o les més properes de Vilanova del Vallès i Dosrius, per tal de participar a la Cursa dels 6km i gaudir de l’ambient de competició i festa de l’esport amb els prop de 2000 participants que ja s’han inscrit a les curses.

El compromís social de la Mitja s’amplia aquest any amb aquesta nova acció, que s’uneix a les ja existents de les donacions solidàries i altres com la reinserció de presos amb la pràctica de l’esport, que és una de les eines que es treballa en el Centre Penitenciari Quatre Camins de La Roca del Vallès. Gairebé des de les primeres edicions, un grup d’interns fan la Mitja Montornès, juntament amb els seus monitors i reforcen el compromís de la Mitja amb el territori.