La Mitja Montornès – Montmeló – Vilanova – La Roca i Henkel, com a patrocinador principal de la Mitja, han renovat el seu compromís de sostenibilitat social i mediambiental amb el territori, dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible, objectius que la Mitja 2022 tindrà como eixos principals.

Aquest compromís social renovat implica que per cada inscrit a la Mitja i els 6km, Henkel donarà 1€ a la Creu Roja de Granollers, als que s’afegirà un euro per cada foto a la carpa del “Movimiento Piu” a l’arribada de la Mitja. La recaptació es destinarà a programes socials a la comarca.

La Mitja també porta un any més els entrenaments “Corre per la igualtat”, on tothom pot preparar-se per les curses amb el Club Atletisme Montornès i la col·laboració de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Montornès. Aquesta iniciativa busca iniciar a la ciutadania en els hàbits esportius, fent una especial incidència en la igualtat de gènere.

A més, la Mitja col·labora amb diverses causes socials i solidàries, des de visualització d’accions per donar a conèixer malalties minoritàries fins a programes esportius per col·lectius en risc d’exclusió. Cal recordar que tots els beneficis de la Mitja es destinen al manteniment de l’escola d’Atletisme de Montornès, que treballa activament amb les escoles i serveis socials municipals.

Aquests són només una part de les activitats que la Mitja ha preparat per aquesta edició, dins els ODS, conjuntament amb les activitats i accions de sostenibilitat i educació mediambiental: les sortides guiades del dia 19 de març i l’activitat de neteja fluvial del dia 3 d’abril, el foment del reciclatge, la minimització de generació de residus…El compromís social de la Mitja i Henkel intentarà sumar així en l’assoliment d’aquesta agenda de sostenibilitat, amb accions locals, però pensament global.Des del dia 11 de febrer, les inscripcions ja són obertes. Us animem a participar, animar i tornar a gaudir amb seguretat de la festa de l’esport. Participant a la Mitja col·labores amb els hàbits sostenibles, amb el compromís social amb el territori.

 Gràcies a totes i tots per fer-la possible.