Aquest diumenge a les 10:00 hores s’ha disputat la 28a edició de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca. Prop de 1.500 inscripcions han estat el total de dorsals venuts en la present edició.

 Les emocions al llarg del matí han estat ben presents amb un entorn familiar i de retrobades, per gaudir d’una cursa sense incidents. Alguns trams de la Cursa amb comptat amb l’animació de les colles de Diables i Gegants de Montornès del Vallès.

 Els primers a arribar a la línia de meta han estat els i les atletes que havien triat el recorregut de 6km: David Campo, del Club Lleida Unió Atlètica, ha guanyat en la categoria masculina amb un temps de 18:51, igualant la mateixa marca del guanyador de l’any passat. D’altra banda, a la categoria femenina, ha estat Marisa Zapata del CA Granollers la primera classificada, amb un temps de 24:43. L’atleta campiona ha destacat, amb una felicitat immensa, que no s’esperava quedar en primera posició i que ha estat una gran experiència. 

Més tard ha estat el torn per l’arribada dels corredors de la prova de 21km. En categoria masculina els primers classificats han estat en aquest ordre: Josep Díaz (Penya Runners Espanyol) amb un temps de 1h:09:36, Juan Luis Ramón Lopo (JA Montcada) amb un temps de 1h:12:17 i Iván Limia (Club Atletisme Montornès) amb un temps de 1h:14:28. D’altra banda, en categoria femenina, Bàrbara Ramón (A.A Catalunya) s’ha alçat amb la primera posició, amb un temps de 1h:18:02, seguida de Rebeca Suárez, amb un temps de 1h:18:58 i d’Elisabet Martin (CA Granollers), guanyadora de l’última edició, amb un temps de 1h:24:34.

Precisament, la guanyadora de l’edició de 21km ha avançat que l’objectiu cabdal de la temporada passa per assolir una cursa de 50km. D’igual manera que Marisa Zapata, l’atleta ha expressat la seva sorpresa per haver quedat en primera posició per primera vegada.

El bon temps ha propiciat que l’ambient de la Mitja fos l’idoni per retrobar-se. Moltes famílies han creuat juntes la línia de meta i s’han emocionat per aconseguir la fita marcada. Els serveis gratuïts han estat un reclam constant, per part dels atletes, una vegada han acabat les seves respectives curses. A més a més, els i les participants han rebut el lot de regals de productes Henkel, principal patrocinador de la Mitja, com es habitual.

Una de les imatges de la jornada ha estat l’apropament dels participants a la carpa del Movimiento Piu. 296 fotografies que es tradueixen en 296 euros que aniran destinats a Creu Roja per accions socials i solidàries, dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible que configuren l’eix de la Mitja.

Ara, un cop finalitzada la Mitja 2023, resta la darrera activitat oberta: la neteja de l’entorn de la Mitja, en col·laboració amb l’Associació Montornès Animal, el pròxim diumenge 2 d’abril. Els organitzadors volen agrair a tots els atletes, administracions, voluntaris, patrocinadors i col·laboradors l’ajut i col·laboració per fer costat a una cursa que va més enllà de l’esport.  Fins a l’any vinent!