La posada en valor de la recuperació mediambiental i patrimonial de l’entorn de la Mitja és una de les activitats de difusió i conscienciació en hàbits de sostenibilitat i respecte mediambiental i forma part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, continuació del projecte “Per una Mitja més sostenible”  engegat al 2020.
Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) són part de la planificació i de l’execució de curses i activitats paral·leles de la Mitja 2022. Els compromisos socials i mediambientals de la Mitja amb el territori s’enquadren així en els Objectius signats a l’ONU per 193 països i que persegueixen la igualtat entre les persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat, per no deixar ningú enrere. Tot suma i l’acció local és un element que ajuda a assolir aquests ODS i a fer-ne difusió.
Les activitats obertes que la Mitja proposa per aquesta edició són dues. Per una banda, una visita guiada a l’estació depuradora d’aigües residuals i l’Urban River Lab de Montornès, un exemple de com protegir i recuperar l’entorn, reaprofitant els recursos i aprenent com millorar la gestió de l’aigua. La visita, amb la col·laboració del Consorci Besòs Tordera i la fundació RIVUS, tindrà lloc el 19 de març al matí i forma part de les activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Aigua 2022.
El 3 d’abril, el diumenge següent a la Mitja, es proposa una activitat de neteja de l’entorn de la Mitja, amb el riu Mogent com a principal protagonista. En col·laboració amb l’associació Montornès Animal, l’Ajuntament de Montornès i l’Editorial Alpina, mirarem de minimitzar els possibles impactes de les activitats humanes a l’entorn natural més proper a la sortida de la Mitja, alhora que donem a conèixer i impulsem el seu respecte i cura.
Totes les interessades a participar en alguna de les activitats, poden inscriure’s per correu electrònic a mitja@atletismemontornes.es . Les places són limitades, especialment a la visita del día 19, que són només per majors de 8 anys.