Fem memòria 1994-2018
La Mitja de Montornès ha corregut més d’un milió de quilòmetres

La Mitja Marató de Montornès –que tindrà lloc el dia 25 a les 10 h– celebra
un quart de segle i, durant aquests 25 anys, ha rodat més d’un milió de quilòmetres,
hi han participat més de 60.000 atletes i ha tingut més de 7.000
voluntaris.

Però no són les úniques dades curioses que ha portat la història
a aquesta ja clàssica cursa.

Ho sabies?

• En les primeres cinc edicions, el traçat feia dues voltes a Montornès amb trams sense urbanitzar i amb la pujada més dura que ha tingut mai la cursa, la de la Rocamora.
  • De la 6a a la 10a edició es va ampliar el traçat a Montmeló i només es feia una volta al circuit. No va ser fins a l’11a edició que es va començar a fer el circuit actual.
  • Cada vegada que s’ha canviat el recorregut ha calgut homologar-lo per part de la Federació d’Atletisme per tal que les marques siguin reconegudes.
  • Els primers guanyadors de la Mitja van ser Diego García i Quima Casas.
  • En la primera edició van participar-hi 620 atletes i van arribar-ne 573.
    No s’utilitzaven xips i els temps s’agafaven manualment.
  • Hasna Bahom és l’atleta que més vegades ha guanyat la Mitja, amb un total de cinc. Benito Ojeda, amb quatre, és l’atleta que més vegades ha guanyat en categoria masculina.